BIM: مدلسازی و یکپارچه سازی اطلاعات ساخت و ساز

فن آوری Building Information Modeling یا به اختصار BIM، یکی از جدید ترین ابزارهای مدیریت اطلاعات ساخت و ساز است که امروزه شرکتهای ساختمانی، بعنوان یکی از ابزارهای رقابتی برای بالا بردن توان مدیریت پروژه از آن استفاده می کنند. در این روش، ساختمان بصورت اجزای تشکیل دهنده آن مدل شده و اطلاعات هر بعد (مدل سه بعدی، زمان بعنوان بعد چهارم، هزینه بعنوان بعد پنجم و نگهداری بعنوان بعد ششم) ثبت میگردد. این داده ها میتواند بعنوان یک منبع مشترک اطلاعات، بین تیم طراحی، اجرای ساختمان و مدیریت پروژه بکار گرفته شود. 

ویژگیهای این فن آوری عبارتند از: 

مدلسازی n بعدی

غلط یاب طراحی (پیدا کردن خطا های طراحی) با استفاده از قابلیت Clash detection

یکپارچه سازی طراحی و مدیریت پروژه (Integration)

دسترسی سریع و دقیق به گزارشات مدیریتی

مدیریت یکپارچه تغییرات

مدیریت ساده تر هزینه و زمان پروژه

مستند سازی و بایگانی اطلاعات پروژه

شی گرایی به این معنی که هر چیز فقط یک بار مدل میشود.

مطالب مرتبط

مدیریت یکپارچه یعنی ...

یکپارچگی یعنی "افرادتان کارشان را درست انجام دهند، حتی اگر تحت نظارت نباشند". البته من تعریف دیگری دارم: "یکپارچگی یعنی افرادتان درست کار کنند حتی اگر کار بی نهایت سخت باشد". به عبارت دیگر، افراد سختیها را بخاطر شما و سازمان تحمل کنند. برای مدیریت یکپارچه به موارد زیر دقت کنید: 

رو راست باشید 
صداقت پایه و اساس مدیریت یکپارچه است. بزرگی می گوید: "مدیر باید بطور بیرحمانه ای صادق باشد. حتی ممکن است به پرسنلش بازخوردی دهد که انتظار شنیدنش را ندارند". با گذشت زمان نه چندان طولانی، صداقت باعث میشود اطرافیان شما از جمله پرسنل، مشتری و سهامداران انتظارات واقعی و شفافی از شما پیدا کنند. البته گاهی اوقات ممکن است این رفتار منجر به ناراحت شدن اطرافیانتان شود. لیکن با گذشت زمان نه تنها رفتار شما برایشان ناراحت کننده نخواهد بود بلکه صداقت شما را تحسین خواهند کرد. 

مسئولیت پذیر باشید 
زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش میرود، همه با هم خوبند. ولی کافیست مشکلی در پروژه پیش بیاید، و آنجاست که انگشتهای اتهام دنبال مقصر میگردند. از این کار خود داری کنید. مدیریت یکپارچه یعنی مسئولیت عملکرد خود و تیمتان را بپذیرید. چه خوب باشد چه بد. بنابراین هرگز به افراد به دید قایق نجات نگاه نکنید. 

موفقیت را تقسیم کنید 
حسی که بعد از موفقیت به انسان دست می دهد قوی ترین نیروی محرکه برای ادامه راه است. بنابراین سعی کنید این حس را با تیمتان تقسیم کنید. این حس در افرادتان ذخیره میشود و در مواقع ضروری و هنگام برخورد با موانع به کمکتان می آیند.